Nicoleta Nap
ușor desincronizat,
aproape imperceptibil

Anul apariției: 2017
Colecția: Opera Prima
Format: 190 X 137 mm
Număr de pagini: 66
ISBN 978-606-8577-46-3
Preț: 4,96 RON


Biografia autorului:

Nicoleta Nap a absolvit Facultatea de Filosofie și Facultatea de Drept, a lucrat 12 ani în presa scrisă, la Cluj-Napoca, și a cântat într-o trupă punk. Din 2013 locuiește în București.
ușor desincronizat, aproape imperceptibil este volumul său de debut.Despre ușor desincronizat, aproape imperceptibil:

„Sincronizat tendințelor autoscopice și cu o foarte perceptibilă siguranță a imageriei, debutul Nicoletei Nap propune un tensionat scenariu de reactivități la muțenia ori neînțelesul lumii, locvace, sentențios, epurat de sensiblerie – ba, aparent, de orice palpit interior. Într-un jargon de imediată actualitate, textele ei sunt înregistrări de spasme, de atrocități rostite în ritmul egal și înnebunitor al distopiilor, filme absurde și triste în cheia grotescă a lui Acosmei, decupate cu precizie chirurgicală, balete de fantoșe, fals peste fals peste fals, ca și cum singura realitate cu putință este cea a reflexului condiționat, toate deconspirate cu luciditatea outcast-ului. Aici, verticalizarea se face la scara interdicției, limitei, neputinței; mai departe, o umanitate în dezarticulare, decerebrată, unanim biologică, mestecându-și propriile limbi dincolo de fermoarele închise ale gurilor.”

Rita Chirian 

Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.