Marius-Iulian Stancu
Pe tine te cântă menajerele

Anul apariției: 2017
Colecția: Plantații
Format: 210 X 131 mm
Număr de pagini: 70
ISBN 978-606-8577-47-0
Preț: 4,96 RON
Biografia autorului:

Marius-Iulian Stancu (n. 1982) a publicat Întoarcerea în pivniță (2011) și electric & more (2012). Prezent în antologii de poezie contemporană: Ziua cea mai lungă (2011), Cele mai frumoase poeme din 2011 (2012).Despre Pe tine te cântă menajerele:

„Știți acele filme în care o civilizație extraterestră își trimite pe Pământ cel mai strălucitor exemplar? Așa, din pură curiozitate intergalactică. Poate că e vecinul tău cu ochi albaștri, poate că e fosta nevastă căreia mai ai să-i spui vreo două, poate că e gloria la care visezi iarnă de iarnă... Urmează un șir de mesaje criptate despre dragoste, confuzie, nebunie, comunicare și tot ceea ce mai fuck pământenii în 2017. Forme delicate de anarhie. Te-ai aștepta la puțină intransigență critică, la evaluări severe sau la aripioare de cânepă. Nu, nici vorbă de așa ceva, aceste texte livrează cantități poetice concise, exacte și oneste în care sunt trasate limitele unei lumi aflate-n declin — nici o mutare în plus. Și culmea e că în lumea asta dementă totul tinde să fie drept și țeapăn și fiecare vrea să facă un pas pe Lună, măcar un selfie lunar. Eu prefer un selfie cu Marius-Iulian Stancu, să mă țină minte cei care vor citi această carte. Altă lume, alte posibilități.”

T.S. Khasis 

Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.